AJATUKSIA
kuolemanjälkeisestä elämästä 

Nora M. Spurgin


Nykajan yhteiskunta ei halua pitää enää kuolemaa
vain elämän selittämättömänä päätepisteenä.
Pikemminkin, yhä useammat ihmiset haluavat
ymmärtää, mistä kuolemassa on kysymys. Tässä
kirjassa olevat 30 kysymystä ja vastausta pyrkivät
antamaan lisävalaistusta kuolemasta ja sen
jälkeisestä elämästä sekä poistamaan kuolemaan
usein liittyvää tarpeetonta pelkoa. Samoin kirja
auttaa lukijaa valmistautumaan sisäisesti, jotta hän
voisi tehdä tämän viimeisen, ilmeisen salaperäisen
matkan luonnollisemmaksi, merkityksellisemmäksi
ja iloisemmaksi.

 

 

 

ALKUSANAT

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

 1. Onko kuoleman jälkeen elämää? Kuinka voimme tietää sen?
 2. Jos elämä jatkuu kuoleman jälkeen, missä sellainen elämä elätään?
 3. Mitä "kuolemanläheinen kokemus" tarkoittaa?
 4. Onko henkimaailmaan meno automaattinen?
 5. Minkälaista henkimaailmassa on?
 6. Voiko tuonpuoleisessa elämässä kasvaa henkisesti?
 7. Ovatko henkimaailmassa olevat ihmiset tietoisia meidän saapumisestamme?
 8. Tunnistammeko sukulaisemme ja ystävämme, jotka ovat ennen meitä menneehenkimaailmaan, ja saammeko olla heidän kanssaan?
 9. Miltä me näytämme henkimaailmassa?
 10. Mitä me teemme henkimaailmassa?
 11. Täytyykö meidän olla uskonnollisia?
 12. Mitä tapahtuu, jos emme ole uskonnollisia?
 13. Parantaako meidän henkisen elämämme laatua se, mitä me uskomme ja noudatamme eri uskontojen piirissä?
 14. Tapaammeko Jumalan ja muita uskonnollisia johtajia henkimaailmassa?
 15. Mikä merkitys on ennen kuolemaa tehdyllä katumuksella ja parannuLella
 16. Entä sitten taivas ja helvetti?
 17. Mitä voimme tehdä maanpäällisen eliimämme aikana,
  jotta meidän henkimaailmaan siirtymisemme tapahtuisi parhaimmalla mahdollisella tavalla?
 18. Voimmeko palata takaisin läheistemme luo saavuttuamme henkimaailman?
 19. Miksi maanpäiilliset ihmiset eivät pysty näkemään
  tai kuulemaan henkeä, vaikka se elää ja yrittiää
  ottaa yhteyttä?
 20. Onko kuolleiden puolesta rukoilemisesta apua?
 21. Onko henkimaailmassa aikaa ja paikkaa?
 22. Voimmeko nauttia fyysisistä ja aistillisista nautinnoista henkimaailmassa kuten ruoasta, juomasta ja seksistä?
 23. Mitä tapahtuu sille joka tekee itsemurhan?
 24. Onko maanpiiällisellä kärsimyksellä henkistä arvoa?
 25. Entä sitten jälleensyntyminen?
 26. Ovatko enkelit erilaisia verrattuna maan päällä eläneiden ihmisten henkiin?
 27. Onko pahoja henkiä ja enkeleitä olemassa?
 28. Joudummeko tuomiolle maanpäällisestä elämästämme?
 29. Onko henkimaailmassa avioliittoja? Jos olen nyt naimisissa, niin tuleeko meidän perheemme pysymään yhdessä
  myös siellä?
 30. Voitko antaa jotain ohjetta, kuinka tulisi menetellä jälkeenjävän omaisuuden kanssa?
  LOPPUSANAT
 31.  

   ALKUSANAT

  Kiinnostukseni tämän kirjasen kirjoittamiseeen tuli hyvän ystäväni elämän ja kuoleman herättämästä inspiraatiosta. Enimmän osan niictä yli viidestä vuodesta, jotka hän sairasti syöpää, Linna uskoi, että hän voi voittaa tämän pelottavan hiipijän, mutta lopulta hän hyväksyi sen, että tulee kuolemaan. Hänen valmistautumisensa kuolemaan herätti minussa halun jakaa toisten kanssa se ymmärrys, jonka hän sai ennakoidessaan seuraavaa elämäänsä.

  Linna ja minä olimme ystäviä ja kolleegoja. Hän oli opettaja ja hyvin päättäväinen nainen. Kaikille hänen ystävilleen oli suuri järkytys kuulla, että hänellä todettiin syöpä. Muistan, kun vieraillessani hänen luonaan sairaalassa hän vitsaili: "Ajattelimme aina, että minua ei voittaisi mikään, siksi vain miehelläni oli henkivakuutus."

  Leikkauksen ja kemoterapian jälkeen Linna aloitti uuden elämän. Hän tuli paljon tietoisemmaksi elämänsä arvosta. Hän tarkasteli suhdettaan perheeseensä ja ystäviinsä aivan uusin silmin. Hän pohdiskeli asioita, joita halusi saavuttaa ja myös vähemmän tärkeitä asioita. Hän halusi muuttaa elämänsä ja tottumuksensa saadakseen parhaan mahdoIlisen terveyden. Hän aloitti mietiskelyn ja sitä tehdessään löysi sisäisen rauhan sekä suuremman henkisen tietoisuuden. Hän vaihtoi ruokatottumuksensa ja löysi ystäviä, jotka rukoilivat hänen puolestaan ja tutustuttivat hänet parantavaan musiikkiin, kirjoituksiin ja positiiviseen ajatteluun, parantaviin mielikuviin sekä fyysisen ruumiin sisäiseen puhdistukseen.

  Hänen henkinen ja fyysinen terveytensä tulivat paremmiksi. Kuiteakin kaiken taustalla oli jatkuva pelko siitä, että syöpä katkaisisi hänen elämänsä niin kuin se sitten tekikin. Mutta hänellä oli neljä ja puoli vuotta aikaa saavuttaa ne asiat, joita hän halusi aikaa valmistautua aviomiehensä ja aikuisten lastensa kanssa ja ennenkaikkea ajatella kuolemanjälkeistä elämää.

  Viimeisen puolen vuoden aikana Linna tiesi, että hänen elämänsä maan päällä tulee päättymään. Noiden viimeisten kuukausien aikana hän oli huolissaan siitä "mitä minun pitäisi vielä tehdä ja kuinka voin parhaiten valmistautua kuolemaan?" Tuona aikana hänen läheiset ystävänsä oppivat paljon kuolemasta ja sitä seuraavasta elämästä.

  Tunnen tuskaa sydämessäni, kun ajattelen, että niin monet kuolevat valmistautumatta ilman, että heillä on mitään selvää käsitystä elämästä ja kuolemasta. Tämä oli tärkein syy, miksi pyysin eräitä Linnan läheisiä ystäviä auttamaan minua kirjoittamaan tämän kirjasen voidaksemme jakaa sen, mitä opimme kokemuksestamme Linnalta sekä alaa käsittelevästä kirjallisuudesta. Jos kuoleman jälkeen on elämää ja jos meidän maanpäällinen elämämme on siihen valmistautumista, niin tärkein asia, jonka voimme tehdä ihmiskunnalle, on jakaa tämä ymmärrys.

  Tutkimukset osoittavat, että useimmat ihmiset uskovat jonkinlaiseen elämään kuoleman jälkeen. Useimmat meistä ovat kuitenkin vähemmän varmoja siitä, minkälainen tämä elämä on.

  Kiinnostus kuolemaan, joka on tietoisuuden siirtymistä korkeammalle tasolle, ei ole ollut luonteeltaan vain uskonnollista sen jälkeen, kun psykiatri ja kirjailija Elisabeth Kubler-Ross, joka kirjoittaa ja puhuu laajasti kuolemasta, sai lääkärit, psykiatrit ja tiedemiehet tutkimaan kuolemaa aivan uudelta kannalta.

  Tieto ja ymmärrys kuolemanjälkeisestä elämästä auttavat meitä voittamaan kuolemaan liittyvän pelon ja kivun, kun valmistaudumme omaan tai läheisemme kuolemaan. Ymmärrys auttaa myös poistamaan eron aiheuttamaa surua. Maanpäällinen elämämme on valmistautumista ikuiseen elämään ja tämä on suuren toivon, odotuksen ja ilon lähde.

  Jokaisella ihmisellä on paikka Jumalan sydämessä. Jumalan rakkauden ansiosta jokainen yksilö on luotu saamaan taivaallisen elämän iloa, siunausta ja nautintoa. Kuolema tai siirtyminen henkimaailmaan on kuin syntyminen uudelle syvemmälle olemassaolon tasolle. Jos olemme valmistautuneet siihen hyvin, niin siirtymisen aika voi olla samanlainen iloinen juhla kuin syntymäpäivä.

  Tähän kirjaseen olen valinnut 30 usein esitettyä kysymystä, jotka liittyvät kuolemaan ja kuolemanjälkeiseen elämään. Toivon, että vastaukset ovat tarpeeksi yksinkertaisia ja selviä. Ne on esitetty ilman minkään tietyn uskonnon opetusta, ja niiden ainoana tarkoituksena on parantaa elämää sekä maan päällä että tuonpuoleisessa. Tämä kirjanen on tarkoitettu sekä niille, jotka ovat elämänsä parhaissa voimissa, koska heillä on yhä aikaa valmistautumiseen. Samoin se on tarkoitettu niille, jotka ovat pitkäaikaisesti sairaita, koska se antaa sisältöä elämän viimeisille vuosille ja kuukausille sekä helpottaa henkiseen maailmaan saapumisessa.

  Kiitokseni Farley Jonesille, Lynn Mathersille, June Kiburzille, Nancy Bartonille ja Anne Edwardsille, jotka olivat Linnan ystäviä, ja jotka auttoivat minua keräämään yhteen kaikki nämä ajatukset ja jakamaan ne teidän kanssanne.

   

   

  Nora M. Spurgin

   

   jatkuu...