Toynbee Arnold J 1889-1975

Brittisk historiker, professor i grekisk historia vid University of London.

Toynbee inspirerades av Oswald Spenglers "Västerlandets undergång" (1918-1922) till att studera skilda civilisationers historia i avsikt att finna lagarna som styr deras uppgång och fall.

Hans huvudarbete är A study of History (1-12, 1934-61).

Han blev inspirerad att börja sina studier genom dom bulgariska bönder han såg bärande samma rävskinns-mössor, som de som beskrevs av Herodotus som huvudbonad för Xerxes antika trupper .

Denna händelse avslöjar de egenskaper som ger hans arbete dess unika kvalitet - hans känsla för den enormt långa sammanlänkningen av historien och hans blick för dess mönster, hans oerhörda lärdom, och hans omedelbara uppfattningsförmåga.

Toynbee undersökte 26 civilisationer igenom mäönsklighetens historia, och han drog slutsatsen att de blev framgångsrika genom att besvara utmaningar framgångsirkt under en skapande minoritet av elit-ledarskap.

Civilisationernas utveckling var en period av småstater, en period av konkurrens mellan småstater och en slutperiod av universalstatskaraktär, som gick sin undergång till mötes genom ineffektivitet och interna upprorsrörelser.

Avgörande för dynamiken i förändringen av "challenge and response", ytter utmaningar och förmågan - eller oförmågan att möta dessa.

Civilisationerna gick under när deras ledare slutade att vara kreativa, och dog därefter på grund av synderna av nationalism, militarism och tyranniet av en makthungrig minoritet.

Till skillnad från Spengler så ansåg Toynbee att civilisationenrnas undergång inte var förutbestämd, eftersom de kunde välja att fortsätta besvara kommande utmaningar eller att inte göra det.

Till skillnad från Karl Marx, så såg han historien formas genom andliga, och inte ekonomiska krafter.

Citat: "Civilisation är en ständig förändring, och inte ett tillstånd; det är en resa, inte en hamn." /Toynbee

" För att skap slutlig fred i världen, så finns inget annat sätt än att förstå att mänskligheten är en enda familj med en osynlig förälder"

Det är svårt att tro det här, men namnet "Toynbee," är fortfarande oerhört betydelsefullt i Japan. Inte bara i den akademiska och politiska världen, utan studenterna läser fortfarande hans böcker, eftersom han var den profet som förutspådde StillaHavsområdets uppgång och kommande maktposition. /Polly Toynbee (Journalist)

Jämför med Principernas förklaring av Historieparalellerna.

-"- Kristus Återkomst i Orienten.

Till 1:a sidan

Oswald Spengler, Arnold Toynbee and Sun Myung Moon - Decline of the West
by Barbara Grabner
October 2018